ELLES VAN DER HEIDEN en PAULA STEVENS

Reacties bezoekers

“Ik vind het een prachtig programma!

Heel verrassend en mooi om zo in verhaal en muziek te worden meegenomen!”

Een Noors literair-muzikaal programma

“Het zachtmoedige oog van de Storm”

Is dat geen prachtige beeldende beschrijving van het middengedeelte van de “Trollenmars” van Edvard Grieg?

En dat is maar één van de vele teksten over klassieke muziek in de Noorse literatuur.

In ons nieuwe programma “Het zachtmoedige oog van de storm” ontmoeten Noorse literatuur en pianomuziek elkaar in verschillende gedaantes. Met voordracht en pianospel nemen wij u mee in de wereld van o.a. de schrijver Johan Harstad en de componist Edvard Grieg.

Verrassende combinaties van tekst; voorgedragen door literair vertaalster Paula Stevens (vertaalster van vele grote Noorse literaire werken) en pianomuziek gespeeld door pianiste Elles van der Heiden ( pianiste in het Grieg Pianoduo) garanderen een bijzondere en inspirerende avond!

Geluidsfragmenten
In samenwerking met literair vertaalster Paula Stevens

Paula Stevens studeerde Noorse taal en Letterkunde aan de universiteiten van Groningen en Oslo. Ze is sinds haar studie fulltime literair vertaler en heeft inmiddels meer dan 70 romans vertaald, waaronder werk van Karl Ove Knausgård, Per Petterson, Lars Saabye Christensen, Knut Hamsun en Herbjørg Wassmo. Voor haar werk ontving ze de Amy van Marken prijs (2010, voor haar gehele vertaaloeuvre) en de Europese literatuurprijs (2018, voor haar vertaling van Johan HarstadsMax, Mischa en het Tetoffensief, samen met Edith Koenders). In 2006 werd ze benoemd tot Commandeur in de Koninklijke Orde van Verdienste voor haar werk als ambassadeur voor de Noorse literatuur in Nederland en Vlaanderen.


Wilt u ons boeken of hebt u vragen? Stuur dan een mail naar :info@ellesvanderheiden.nl