PIANISTE

Ik ben pianiste Elles van der Heiden (*1962) en ben afgestudeerd aan het Conservatorium in Groningen in 1986. Daarna heb ik mijn opleiding vervolgd bij Danièlle Dechenne en Marjès Benoist. Momenteel volg ik incidenteel lessen bij Marietta Petkova, wat ik zeer inspirerend vind!

Als pianiste heb ik kamermuziek gespeeld in diverse ensembles met repertoire van alle tijden. Solistisch ben ik te horen in voorstellingen die ik maak waarin een verhaal muzikaal wordt geïllustreerd door pianomuziek. Zó treed ik op in de zéér succesvolle voorstellingen ‘De legende van de Kerstroos’ (2012) en in ‘Kerstspoken’ (2014) en “Reinaert de Vos, het sluwste dier van het bos” ( 2016).

Daarnaast heeft musiceren vanuit een thema al het solo programma “Muziek en Stilte “ opgeleverd en werk ik nu aan mijn nieuwe programma “Licht in de duisternis” dat eind december in premiere gaat.

Samen met pianist Siebert Nix vormde ik al tijdens mijn studie het Grieg Pianoduo waarmee ik nu al meer dan 30 jaar optreed in binnen- en buitenland met originele programma’s uit het rijke quatre-mains repertoire.