U wilt pianoles?  

Sinds 1987 geef ik pianoles aan jong en oud: iedereen die iets wil doen met zijn of haar persoonlijke muzikaliteit op de piano! Dat kan natuurlijk op elk niveau en op elke leeftijd.

Ik vind het heerlijk om samen met je bezig te zijn aan de piano. Vragen die hierbij naar voren komen zijn o.a.:

– Hoe kom ik een beetje dichter bij mijn pianodroom?

– Wat is eigenlijk mijn pianodroom?

– Welke muziek speel ik graag?

– Is er muziek die ik niet ken maar die ik heel mooi blijk te vinden?

– Wat is dat eigenlijk studeren? Hoe doe je dat?

– Hoe kom je iedere keer weer een stapje verder?

Al met al een proces waarin het “er mee bezig zijn” net zo fijn is als het eindresultaat.

Voor mijzelf is piano studeren het heerlijkste wat er is en dat wil ik graag met je delen!

Mijn achtergrond

Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen. Uitgestudeerd zal ik echter nooit zijn!

Naast de lessen die ik volgde en nu nog volg als pianiste heb ik me ook verder verdiept in de mentale kant van het musiceren en concerteren bij ‘de praktijk voor musici’ van Martine van der Loo in Den Haag en heb ik de cursus ‘musiceren, studeren  en het brein’ gevolgd bij Wieke Karsten.

Mijn lessen zijn daarmee ook zeer geschikt voor vergevorderde amateurs en professionals die willen werken aan de mentale kant van het studeren en musiceren.

Maak een afspraak met mij dan kan ik kijken of ik je kan helpen! Mijn eigen zoektocht heeft me heel veel gebracht en wie weet kan ik iets voor je betekenen!

De lessen

De lessen vinden wekelijks (of voor gevorderde leerlingen evt. 2 wekelijks) plaats.

Voor beginners duren  de lessen vaak een half uur per week maar voor iets gevorderde leerlingen is 3 kwartier per week les heel fijn want dat biedt de mogelijkheid om samen in de les te studeren en dieper op alle aspecten van pianospelen in te kunnen gaan.

Ik werk in de lespraktijk samen met Siebert Nix, hij is naast de pianist waar ik  het Grieg Pianoduo mee vorm, ook mijn partner. Wij organiseren voor onze leerlingen 2 keer per jaar een voorspeelavond.

Daarnaast vinden we samenspelen heel belangrijk en dat geven we vorm in samenspeelprojecten met bijbehorende uitvoeringen.

Waar zijn de lessen?

Ik geef pianoles in Groningen bij mij thuis aan de Nieuwe Boteringestraat 50 in Groningen. Er staan daar twee lesruimtes tot mijn beschikking met 3 vleugels en een piano. De grote kamer-en-suite gebruiken we voor voorspeelavonden en voor concerten.

Informatie

Wil je informatie over de voorwaarden en lestarieven of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@ellesvanderheiden.nl